Modern Diller Bölümü'nün Akademik Dürüstlük Politikası

İntihal: Başka bir kişinin fikir ya da ifadesini, asıl kaynağa referans vermeden kendininmiş gibi sunmaya intihal denir.

Aşağıdaki eylemler intihal olarak kabul edilir ve akademik dürüstlük ilkesine aykırıdır:

1. Basılı ya da internet kaynaklarını, orijinal kaynağa atıfta bulunmadan kullanmak,

2. Kaynak göstermeden, farklı kaynaklardan bölümlerin kopyalanması (örneğin, kopyala-yapıştır yapılması),

3. Bir kaynaktaki bazı sözcükleri ve/veya cümle yapılarını değiştirip, kaynağın o kısmını asıl kaynağa referans vermeden kullanmak,

4. Bir başka öğrenciyle (neredeyse) aynı ödevi teslim etmek,

5. Akademik gerekliliklerin yerine getirilmesi amacıyla, başka bir öğrenciye ödev satmak, vermek, ya da tedarik etmek,

6. Öğrencinin önceki yıllarda teslim ettiği bir ödevi sonraki bir dönemde tekrar teslim etmesi,

Yukarıda belirtilen Akademik Dürüstlük kurallarının ihlalleri "Uyarı" ile "FF veya NA notu almak" arasında değişen disiplin cezalarıyla sonuçlanabilir.

Yasal Uyarı: Modern Diller Yönetimi, yeni vakaların ortaya çıkması durumunda bu listeyi genişletme hakkını saklı tutar.

Daha ayrıntılı bilgi için MLD Web sitesindeki ilgili derslerin bağlantılarına bakınız.

Son Güncelleme:
12/09/2023 - 14:43